لیست کلینیک گفتاردرمانی در تهران و گفتاردرمانگر خوب در شرق، غرب، شمال و جنوب تهران، به همراه آدرس و شماره تماس کلینیک گفتاردرمانی، برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب های روانپزشکی تماس حاصل نمایید.

بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، کلینیک ذهن آرا

بزرگترین و تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران، ارائه دهنده خدمات روانشناختی کودک، گفتاردرمانی، کاردرمانی، توانبخشی، خدمان روانشناختی نوجوان و بزرگسال و اجرا و تفسیر دقیق تست های هوش و خدمات درمانی متفاوت مانند نوروفیدبک و … به مراجعین داخل و خارج از کشور

بهترین مرکز مشاوره روانشناسی ذهن آرا

مرکز مشاوره و روانشناسی ذهن آرا شعبه قیطریه

بزرگترین و تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران، ارائه دهنده خدمات روانشناختی کودک، گفتاردرمانی، کاردرمانی، توانبخشی، خدمان روانشناختی نوجوان و بزرگسال و اجرا و تفسیر دقیق تست های هوش و خدمات درمانی متفاوت مانند نوروفیدبک و … به مراجعین داخل و خارج از کشور

مرکز روانشناسی ذهن آرا شعبه قیطریه

کلینیک خوب گفتاردرمانی اکسیر

ارائه خدمات روانشناختی، تشخیص و ارزیابی کودک، گفتاردرمانی و کاردرمانی و خدمات درمانی دیگر

کلینیک روانشناسی اکسیر

مرکز روانشناسی بوجیکا

ارائه خدمات روانشناختی با رویکرد روان پویشی و خدمات دیگری با رویکردهای مختلف، ارائه خدمات مشاوره کودک، گفتاردرمانی، کاردرمانی، توانبخشی، نوروفیدبک، روانپزشکی

مرکز مشاوره و روانشناسی بوجیکا

مرکز توانبخشی ماندگار

ارائه خدمات گفتار درمانی (درحیطه های لکنت، اختلال بلع و تولید صدا، اتیسم و …)، کاردرمانی (در حیطه های جسمی، ذهنی، حسی،حرکتی و …) و خدمات روانشناسی دیگر اعم از رواندرمانی بالینی و رفتاردرمانی

فوق تخصص گفتاردرمانی مرکز توانبخشی ماندگار

گفتار درمان خوب، مرکز توانبخشی تاک

مرکز تخصصی توانبخشی گفتاردرمانی در تهران، کاردرمانی و برگزارکننده درمان های آموزش ذهنی

گفتاردرمانگر خوب مرکز توانبخشی تاک در غرب تهران

مرکز گفتاردرمانی و روانشناسی رویا

رواپزشکی، مشاوره و رواندرمانی بالینی، نوروتراپی، مشاوره کودک، زوج درمانی، اختلالات هیجانی

مرکز مشاوره و روانشناسی رویا

کلینیک روانشناسی انتخاب موثر

ارائه دهنده خدمات روانشناختی، انجام کارگاه های روان شناسی و انجام تست های روانشناسی و تفسیر آنها

کلینیک روانشناسی انتخاب موثر

کلینیک گفتاردرمانی آتیه درخشان ذهن

مرکز تخصصی گفتاردرمانی و کاردرمانی، بازی درمانی و روان درمانی کودک، رواندرمانی فردی بزرگسالان،دارودرمانی و نوروفیدبک

مرکز توانبخشی و روانشناسی آتیه درخشان ذهن

مرکز روانشناسی و گفتاردرمانی در جنوب تهران، کلینیک رسش

مرکز تحقیق و توسعه هوش مالی کودکان و استعدادیابی، انجام تست هوش کودک و همچنین ارائه خدمات درمانی نظیر گفتاردرمانی، کاردرمانی و خدمات دیگر

کلینیک مشاوره رسش واقع در جنوب تهران

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی، درمانی است که توانایی صحبت کردن و استفاده از سایر مهارت های زبانی را بهبود می بخشد. گفتاردرمانی کمک می کند افکار فرد بیان شود و بفهمد دیگران چه می گویند. همچنین می تواند مهارت هایی مانند حافظه و توانایی حل مشکلات را بهبود بخشد.
گفتار درمانی به شما کمک می کند تا توانایی صحبت کردن و برقراری ارتباط با زبان را بهبود بخشید. اینکه به چه نوع گفتار درمانی نیاز دارید به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله سن شما و اینکه چه وضعیت سلامتی یا چالش های گفتاری ممکن است داشته باشید.

بیمار در گفتاردرمانی با یک آسیب شناس گفتار زبان (گفتار درمانگر) کار خواهد کرد تا تمرینات و درمان هایی را پیدا کند که نیازهای خاص او را برطرف می کند. برخی از افراد برای صحبت کردن و برقراری ارتباط به کمک نیاز دارند و برخی برای پردازش و درک بهتر زبان به گفتار درمانی نیاز دارند. آسیب شناس گفتار و زبان درمان مناسب را بر اساس وضعیت خاص بیمار توصیه می کند. رویکردها و دسته بندی های مختلفی از گفتار درمانی وجود دارد و گفتاردرمانگر یکی از بهترین روش ها را برای فرد پیدا می کند.

گفتار درمانی می تواند به شما در بهبود وضعیت زیر کمک کند:

  • مهارت های زبانی اولیه (به ویژه کودکانی که صحبت کردن و برقراری ارتباط را یاد می گیرند).
  • امکان استفاده از صدای فرد بیمار
  • درک زبان (چقدر خوب کلمات و زبان را درک می کنید).
  • تسلط (چقدر خوب و راحت می توانید از زبان استفاده کنید).
  • وضوح و بیان (چقدر به راحتی می توانید درباره آنچه که می خواهید ارتباط برقرار کنید).

 

چگونه می توان فهمید که به گفتار درمانی نیاز داریم؟

اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما یا فرزندتان دچار اختلال گفتاری هستید، چند غربالگری اولیه را توصیه می کند. این آزمایشات به تعیین علت اساسی هر گونه مشکل ارتباطی کمک می کند.

به عنوان مثال، اگر کودک شما در برقراری ارتباط مشکل دارد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است کودک شما را برای آزمایش شنوایی به یک متخصص شنوایی شناس ارجاع دهد. اگر فرزند شما تست شنوایی را قبول کند، ممکن است نیاز داشته باشد با یک آسیب شناس گفتار-زبان کار کند.

کدام بیماری ها با گفتار درمانی درمان می شوند؟

گفتار درمانی می تواند برای هر کسی که اختلال ارتباطی دارد مفید باشد. ممکن است پزشک در صورتی که اختلال شنوایی یا وضعیت سلامتی دارید که بلع را دشوار می کند،  گفتار درمانی را نیز پیشنهاد کند. پزشک شما ممکن است گفتار درمانی را برای کمک به موارد زیر توصیه کند:

آفازی:

افراد مبتلا به آفازی ممکن است در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و درک زبان مشکل داشته باشند. این بیماری اغلب پس از سکته یا آسیب به ناحیه ای از مغز که زبان را پردازش می کند، ایجاد می شود.

آپراکسی:

افراد مبتلا به آپراکسی می دانند چه می خواهند بگویند، اما در شکل دادن کلمات مشکل دارند. آنها ممکن است در خواندن، نوشتن، بلع و سایر مهارت های حرکتی مشکل داشته باشند.

اختلال بیان:

افراد مبتلا به اختلالات بیانی قادر به تولید صداهای کلمه خاصی نیستند. برای مثال، آنها ممکن است یک صدا را جایگزین صدای دیگری کنند؛ مانند گفتن “wed” به جای “قرمز” یا “thith” به جای “این”.

اختلالات شناختی ارتباطی:

اگر ناحیه ای از مغز که توانایی تفکر شما را کنترل می کند آسیب ببیند، ممکن است در برقراری ارتباط مشکل داشته باشید. افراد مبتلا به اختلالات شناختی ارتباطی ممکن است مشکلاتی در گوش دادن، صحبت کردن، حافظه و حل مسئله داشته باشند.

دیزآرتری:

افراد مبتلا به دیزآرتری ممکن است گفتار کند یا نامفهوم داشته باشند. این زمانی اتفاق می افتد که عضلات کنترل کننده گفتار شما ضعیف شوند. علل شایع عبارتند از سکته مغزی، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) یا سایر اختلالات سیستم عصبی.

اختلالات بیانی:

افراد مبتلا به اختلال بیان ممکن است در بیان کلمات یا بیان افکار خود دچار مشکل شوند. اختلالات بیانی با سکته مغزی یا سایر رویدادهای عصبی، تاخیر در رشد و کاهش شنوایی مرتبط است.

اختلالات روانی:

اختلالات روانی سرعت، جریان و ریتم گفتار شما را مختل می کند. لکنت (گفتار قطع شده یا مسدود شده) یک اختلال روانی است. به هم ریختگی (سخنرانی که با هم ادغام شده و سریع است) نیز همینطور است.

اختلالات دریافتی:

افراد مبتلا به اختلالات دریافتی در درک یا پردازش آنچه دیگران می گویند مشکل دارند. آنها ممکن است دایره لغات محدودی داشته باشند، در پیروی از دستورالعمل ها مشکل داشته باشند یا به نظر می رسد که علاقه ای به گفتگو ندارند.

اختلالات پیچش صدا:

اختلالات پیچش صدا شرایطی هستند که بر حفره های دهان یا بینی تأثیر می گذارند. آنها می توانند جریان هوا را مسدود کرده و ارتعاشاتی را که به شنیدن صداها کمک می کند تغییر دهند. شکاف کام، تورم لوزه ها و سایر شرایطی که بر ساختار دهان و بینی شما تأثیر می گذارد، می تواند باعث اختلالات تشدید شود.

چه فعالیت هایی در گفتار درمانی انجام می شود؟

برای کودکان، گفتار درمانی معمولا شامل بازی است، مانند فعالیت های توالی یا بازی های رومیزی مبتنی بر زبان.

برای بزرگسالان، گفتار درمانی معمولاً بر بهبود یا بازسازی مجموعه مهارت های خاصی مانند تقویت هماهنگی بین مغز و دهان شما متمرکز است.

چند نمونه از فعالیت های گفتار درمانی عبارتند از:

تمرینات زبان و دهان:

گفتار درمانگر تمرینات و حرکاتی را به شما نشان می دهد که باعث تقویت دهان و زبان شما می شود. این تمرینات به آموزش زبان شما کمک می کند تا در الگوهای هماهنگ حرکت کند.

حرکات صورت:

کنترل حالت صورت می تواند به بهبود مهارت های حرکتی شما کمک کند. ممکن است درمانگر از شما بخواهد که لبخند بزنید یا لب هایتان را جمع کنید، سپس صورتتان را شل کنید.

خواندن با صدای بلند:

اگر اختلال گفتاری شما را از حرکت صحیح دهان و زبان باز می دارد، بلندخوانی می تواند ارتباط بین مغز و دهان شما را تقویت کند.

بازی با کلمات:

مطالعات نشان داده است که بازی های حافظه، جستجوی کلمات و جدول کلمات متقاطع می توانند عملکرد شناختی را حفظ کرده و مهارت های تفکر را بهبود بخشند.

سوالات متداول مربوط به بهترین گفتاردرمانی

به محض اینکه احساس کردید چیزی بر توانایی شما در صحبت کردن، شنیدن یا برقراری ارتباط با دیگران تأثیر می گذارد، یا اگر فکر می کنید فرزندتان ممکن است در زبان یا درک مشکل داشته باشد به پیش یک روانشناس بروید تا در صورت لزوم شما را به یک متخصص گفتاردرمانگر ارجاع دهد. 

  • صحبت کردن به ندرت یا کمتر از حد معمول.
  • مشکل در استفاده از زبان یا کلمات.
  • مشکل در درک جملات ساده.
  • هنگام خواندن، گوش دادن یا صحبت کردن به راحتی ناامید شدن.

بله، گفتار درمانی، یک درمان اثبات شده و موثر است که به میلیون ها نفر کمک کرده تا مهارت های زبانی و ارتباطی خود را بهبود بخشند.

هر کسی که در زمینه مهارت های گفتاری یا زبانی به کمک نیاز داشته باشد، می تواند از گفتار درمانی بهره مند شود. هیچ سنی برای کمک گرفتن بهترین یا مناسب ترین سن نیست. هم گفتار درمانی کودکان و هم گفتار درمانی برای بزرگسالان می توانند به هر فردی که اختلال ارتباطی دارد کمک کند.

نیازهای هر کسی منحصر به فرد است. برخی از اختلالات گفتار با افزایش سن بهبود می یابند و برخی اختلالات دیگر به سالها گفتار درمانی نیاز دارند.

مدت زمانی که به گفتار درمانی نیاز دارید بستگی به سن شما، نوع اختلال گفتار، مقدار تاثیرگزاری آن بر مهارت های ارتباطی شما، نیاز به بهبودی در یک بیماری زمینه ای و مقدار جلسات گفتاردرمانگری که در یک دوره شرکت می کنید، دارد.